Tendències en disseny web per al 2018

Tendències  ·  5 d'abril del 2018

Tots volem un web amb un disseny únic, personalitzat i ben actual. Això ens ajuda a diferenciar-nos de la competència, a donar una imatge de marca potent i professional i a captar l’atenció dels clients potencials.

Aquestes són les principals tendències en disseny web d’enguany per aconseguir-ho:

1. Material design i minimalisme. És l’evolució natural del flat design, un disseny pla i senzill que facilita l’adaptació del web a dispositius mòbils. Tot i mantenir el toc minimalista del flat design com a essència, el material design juga amb el 3D i utilitza les ombres i els colors per donar profunditat a les superfícies i els elements. 

2. Disseny modular. La composició web es basa en fileres i columnes que donen com a resultat formes geomètriques i un equilibri asimètric que guanya terreny a les formes arrodonides i als elements aparentment desordenats.

3. Webs d’una sola pàgina amb portades Hero. L’scroll es continua imposant als clics per facilitar la navegació mitjançant dispositius mòbils, per tant es tendeix a tenir tots els continguts a la portada. A més, l’estil Hero s’imposa al passi d’imatges o slider tan utilitzat fins a les pàgines d’inici dels llocs web.  Un única imatge potent a pantalla completa impacta molt més, beneficia la velocitat de càrrega del web, funciona millor amb la versió responsive i no demana tant de temps a l’usuari.

4. Botons ghost. Son botons transparents amb una vora molt fina que encaixen perfectament el disseny Hero i l’estil minimalista del flat i el material design.

5. Tipografies handmade. La tipografia és dels elements que agafarà més protagonisme en el disseny web al llarg del 2018. Estan de moda les tipografies divertides i amb personalitat, preferiblement lineals, sense serif, i imitant l’estil “fet a mà”.

6. Colors vius i intensos. Tot i que el blanc continua sent el predilecte com a color de fons, els colors forts i atrevits s’han guanyat també un lloc al podi dels colors web, junt amb els degradats.

7. Més continguts audiovisuals. El vídeo és el contingut estrella del disseny web del 2018. S’ha comprovat que capta molt més l’atenció dels usuaris i fa que es quedin més estona al nostre web.  

8. Responsive. No podem negar l’evidència: cada cop més usuaris es connecten a internet des de dispositius mòbils. Per tant, si no volem perdre clients potencials, el nostre lloc web ha de ser responsive. Com hem vist, moltes de les tendències en disseny web van precisament dirigides a millorar l’experiència de l’usuari que navega amb el mòbil i la tauleta.