T’informem del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD)

Novetats  ·  16 de maig del 2018

El 25 de maig del 2018 entra en vigor el nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) de la Unió Europea que revocarà la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) que hi havia vigent fins ara.

A Cap Empresa Sense Web adaptarem l’Avís Legal i Política de Privacitat i la Política de Cookies de tots els webs al nou RGDP, de manera que tots compleixin la nova normativa, atenent a les diferents casuístiques dels nostres clients.

En termes generals, el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD) dona més poder i més control als ciutadans en relació a les seves dades de caràcter personal. La gran novetat fa referència al consentiment per tractar dades de caràcter personal, que haurà de ser lliure, informat, específic i inequívoc. És a dir, el consentiment haurà de ser manifest i verificable, no s’acceptarà com fins ara l’anomenat consentiment tàcit per silenci o inacció.

A més, els ciutadans gaudiran de dos nous drets:

- El dret a l’oblit, mitjançant el qual podran sol·licitar que s’esborrin les seves dades personals si ja no són necessàries per a la finalitat amb la qual es van recollir, si s’han recollit il·lícitament o quan n’hagin retirat el consentiment.

- El dret a la portabilitat, que permet recuperar les dades, encara que siguin digitals, per traslladar-les a un altre responsable de tractament de dades.

El nou RGDP també és d’obligatori compliment per a aquelles empreses o entitats que es troben fora de la Unió Europea, però que ofereixen productes i serveis a ciutadans de la UE, especialment quan ho fan a través d’internet.

Si vols més informació del nou Reglament General de Protecció de Dades, pots consultar l’article Principals novetats del RGPD de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.