Les quatre millors aplicacions gratuïtes per retocar fotografies al mòbil

Tendències  ·  7 de novembre del 2019

Si fa unes setmanes et parlàvem d’eines d’edició d’imatges i fotografia per tal de no haver de dependre d’un dissenyador gràfic, avui baixem al terreny dels dispositius mòbils i t’ho posem encara més fàcil per gestionar les xarxes socials del teu negoci.

Tot i que a Cap Empresa Sense Web comptem amb un complet servei de gestió de xarxes socials que complementa el nostre disseny i creació de webs, també pots implicar-t’hi tu mateix si disposes del temps, la motivació i les eines adequades.

Moltes de les aplicacions que et compartim són gratuïtes, es poden descarregar des de la Google Play Store si el teu mòbil compta amb tecnologia Android o des de l’App Store si ets més d’Apple i, el més important: poden fer que les teves fotos llueixin d’estudi malgrat que la càmera del teu telèfon sigui de pèssima qualitat.

Amb aquestes apps, ja no tindràs excusa a l’hora d’actualitzar setmanalment -ho sabem, cada dia potser és excessiu- el teu perfil d’empresa a Instagram. Et deixem les nostres preferides!

Snapseed

Una interfície completa però fàcil d’utilitzar i uns resultats envejables han convertit a Snapseed en un dels editors de fotografies més coneguts del mercat. Encara que a l’inici poden resultar aclaparadores totes les seves funcionalitats, un cop defineixes les més útils és només qüestió d’anar provant opcions.

Nosaltres som fans del pinzell que et permet modificar llum i exposició passant el dit per la imatge i el corrector que et permet esborrar les imperfeccions de la fotografia. Amb una puntuació de 4,6 sobre 5 a la Play Store, les referències dels usuaris parlen per si soles però, en cas que no ho hàgiu notat, és la nineta dels nostres ulls ;)

El millor de l'aplicació: com treballa per capes, et permet tornar sempre a la versió anterior i fins a la primera modificació de la imatge.

VSCO

Una mica més bàsica que Snapseed, VSCO es divideix entre l'apartat de filtres preestablerts i el d'edició manual on trobaràs poques funcions avançades però molta facilitat d'ús: retalla, gira, satura, modifica el contrast i l'exposició o elimina zones creamdes. A més, no cal que importis la imatge, sinó que la pots agafar directament des de l'app.

El millor de l'aplicació: permet copiar els paràmetres d'edició que hem aplicat a una fotografia per utilitzar-los en qualsevol altra.

Adobe Photoshop Express

Molt més limitat que la seva versió en ordinador, aquest producte de Adobe Photoshop Express ha agafat el millor de la seva germana gran i ho ha simplificat per a tot tipus d'usuaris. Com en l'anterior, l'aplicació compta amb diverses opcions de filtres predeterminats, però té també múltiples opcions per ajustar els paràmetres al gust de cadascú. Tot i que pot quedar-se curta per fer retocs complexos, permet reduir soroll.

El millor de l'aplicació: en fotografies de retrats, pots corregir imperfeccions de la pell i, fins i tot, eliminar els ulls vermells.

Pixlr

Apta per a tots els nivells i amb una interfície i opcions molt similars a les de Snapseed, Pixlr és una de les aplicacions més completes del mercat. De les seves funcions principals, destaquem: una gran colecció d'efectes creatius, ajustos bàsics i avançats, permet treballar amb textos i censurar parts de la imatge. Però cal tenir en compte que inclou anuncis

El millor d el'aplicació: l'opció de pinzell permet treballar per zones concretes de la imatge i aplicar exposicions o contrastos concrets només a les que ho necessiten.

Aquestes aplicacions son només una petita mostra entre la gran quantitat d'opcions que trobaràs a la App o a la Play: Lightroom, Afterlight, PicsArt, Polarr i un llarg etcètera.

I si, tot i la gran oferta, continues sense voler utilitzar cap aplicació o prefereixes mantenir una coherència estètica uniforme al teu perfil, una alternativa cada cop més de moda són els anomenats presets. Explicat de forma senzilla, es tracta d'una mena de filtres d'Instagram que permeten aplicar ajustos de color i lluminositat amb un sol clic. Els pots crear tu mateix amb Adobe Lightroom o qualsevol programa d'edició o bé pots comprar les centenars de varietats que venen tots els influencers de les xarxes socials a preus força assequibles.