Imatges gratuïtes per a webs i blogs

Consells  ·  12 de setembre del 2018

Que una imatge estigui a Internet no vol dir que es pugui utilitzar lliurement o que no tingui drets d’autor. De fet, Internet és només el canal on s’exposa, però la imatge en si està protegida pels drets d’autor garantits per la Llei de Propietat Intel·lectual.

Amb la finalitat d’ajudar a difondre les obres d’autors d’arreu i posar la cultura a l’abast de més persones van néixer les llicències Creative Commons. Aquestes llicències permeten als autors posar unes condicions d’ús de les seves obres en l’àmbit digital, que poden ser: citar l’autoria, no modificar l’original, no fer-ne un ús comercial, etc. Per tant, cal anar amb compte amb les imatges gratuïtes que trobem a internet perquè poden estar subjectes a algun tipus de llicència Creative Commons i per utilitzar-les legalment hem de complir amb les seves condicions d’ús.

Si el que vols és trobar imatges gratuïtes i completament lliures de drets, et recomanem els següents bancs d’imatges:

Pixabay: amb un senzill cercador que funciona amb paraules clau tens accés gratuït a quasi 700.000 fotografies, vectors, il·lustracions i vídeos. Buscant en anglès sempre obtindràs més resultats i els pots filtrar per mida, orientació, color i temàtica.

Unsplash: només hi ha fotografies, però són d’altíssima qualitat i resolució perquè són de fotògrafs professionals. Si busques fotos elegants i contemporànies, aquest és el teu banc d’imatges.

Pexels: fotografies boniques i de qualitat que podem cercar per paraula clau, per temàtica, per autor o guiant-nos per les més populars. Les imatges es poden descarregar en diferents mides i, fins i tot, pots indicar la mida exacta que vols.

Gratisography: en aquest banc d’imatges hi trobaràs fotografies molt originals, creatives i amb un toc divertit. Pots cercar per paraula clau en anglès o bé limitar la cerca a una de les set categories que té establertes: animals, negocis, natura, objectes, persones, urbà i, atenció, extravagant.

Ara ja saps on trobar imatges gratuïtes i lliures de drets per al teu web i blog.