El teu web encara no utilitza l’HTTPS? Google l’acabarà penalitzant

Consells  ·  9 de febrer del 2017

Ja fa temps que Google està treballant per garantir que tots els webs que té indexats siguin segurs. Per tant, si disposes d’un web, aquesta millora t’interessa.

Per què cal aplicar el protocol HTTPS al web?

HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure) són les sigles que apareixen davant l’adreça d’un web i que informen l’usuari que aquell web disposa de certificat SSL. Aquest certificat es podria definir com una “capa de connexió segura” que garanteix que totes les dades transferides des del web estan protegides. D’aquesta manera, quan Google detecta que un web no disposa de l’HTTPS, el classifica com a “no segur”, missatge que apareix a la barra de l’URL. De forma contrària, quan Google detecta que el web disposa del certificat SSL, i per tant, d’HTTPS, ho senyalitza mostrant un cadenat de color verd davant l’URL.

Principalment, aquest requisit afecta els webs amb botiga en línia o que disposen d’àrea privada, però ben aviat serà necessari per a tots els webs.

Avantatges de disposar del certificat SSL

1. Garanteix seguretat de les dades transferides

Mitjançant l’ús de l’HTTPS, el possible atacant d’un web no podrà desxifrar informació confidencial dels usuaris ni suplantar la identitat del propietari del web.

2. Aporta credibilitat a l’usuari

L’usuari associa el cadenat verd a seguretat i protecció de dades i cada vegada és més reticent davant de webs que no tenen aquest símbol identificador.

3. Beneficia el posicionament del web

Google vol oferir els millors resultats de cerca als usuaris, així que sempre mostrarà a les primeres posicions els webs més segurs.

El mes de setembre Google ja anunciava al seu blog que es continuarien fent accions per conscienciar els usuaris de la importància de passar-se a HTTPS. Per exemple, el gran motor d’internet va començar a mostrar un missatge de color vermell a la barra d’adreces dels webs, tal com es mostra a la imatge adjunta.

A Cap Empresa Sense Web hem fet les modificacions necessàries a la nostra plataforma per tal de poder oferir el servei de certificat de seguretat SSL.

Contacta amb nosaltres i te n’informarem.