El teu lloc web té una estructura ‘SEO – friendly’?

Consells  ·  23 de març del 2016

L’estructura del teu lloc web és un factor fonamental per optimitzar el seu posicionament orgànic o natural als motors de cerca.

Quan parlem d’estructura web ens referim a com s’organitza la informació d’una pàgina. Els apartats del lloc i els menús categoritzen el contingut i estableixen una jerarquia. És a dir, indiquen als usuaris i als cercadors quina és la informació més important, la que trobaran en primer lloc.

Aquesta estructura es defineix pel que s’anomena nivells de profunditat del web. Cada clic que es fa des de la portada cap a un apartat nou de la pàgina és un nivell diferent. Per exemple:

  • www.nomdelteudomini.com/ca/qui-som/elsnostresproductes
  • www.nomdelteudomini.com/ca/contacte

En aquest cas, ‘qui som’ i ‘contacte’ són apartats web de segon nivell perquè cal fer un segon clic des de portada per arribar-hi. Pel que fa a la primera URL, ‘els nostres productes’, se situa al tercer nivell del web.

És important tenir en compte que els apartats més importants d’un lloc web s’han de trobar ubicats en els primers tres nivells per garantir que les aranyes de Google, el principal motor de cerca a internet, tinguin temps de rastrejar aquests apartats.

Aquesta és una variable destacada a l’hora de posicionar i optimitzar el posicionament orgànic d’un lloc web, però n’hi ha més.

Si vols millorar el posicionament del teu web o tens preguntes sobre SEO, no dubtis a contactar-nos