Contacta'ns Contacta'ns

Com utilitzar el ChatGPT per optimitzar el teu web i les teves xarxes socials

21 de març de 2023

Si tens un lloc web o xarxes socials, segur que saps que la creació de contingut de qualitat i la seva optimització és clau per aconseguir un bon posicionament en els cercadors i augmentar el tràfic del teu web o botiga en línia. 

Afortunadament, avui en dia hi ha moltes eines que poden ajudar-te a assolir aquesta fita, i una d’elles, és l’eina d’intel·ligència artificial que ha revolucionat el món aquests darrers mesos, el ChatGPT.

A finals del 2022 comentàvem l’avenç que estan fent les Intel·ligències Artificials, i com d’un moment a altre, han passat a formar part del dia a dia de tots nosaltres. A Intel·ligència artificial: les dues cares de la moneda, reflexionàvem sobre les grans oportunitats i alhora els desafiaments que suposen a la societat les IA. Aquesta vegada, apostem per ressaltar aquesta “cara bona”, i us ensenyem com utilitzar-la per obtenir-ne el màxim benefici.

El ChatGPT és una eina de llenguatge natural basada en IA que pot ser usada per diverses finalitats. Tan aviat t’escriu un correu, un article científic o un copy divertit d’Instagram, com t’explica una recepta de cuina, et genera una fórmula, resol operacions matemàtiques, t’aconsella sobre qualsevol tema o et corregeix un text. 

A continuació, us deixem amb alguns usos que, com a creadors de contingut, podeu donar-li al ChatGPT, i que us ajudaran a treure un major rendiment del vostre web o a les vostres xarxes socials: 

 

1. PLUJA D’IDEES 

Pots utilitzar el ChatGPT com a generador d’idees i contingut. Proporciona-li una paraula clau, un tema o un àmbit i el format que desitges (si ha de ser una idea per un anunci de ràdio, per fer un post a un blog de divulgació científica, etc.) i el ChatGPT generarà múltiples propostes i textos relacionats amb la temàtica desitjada, que podràs utilitzar com a base pel teu contingut.

 

2. OPTIMITZACIÓ DEL CONTINGUT

El ChatGPT també pot ajudar-te a optimitzar el contingut que ja tens. Pots proporcionar-li textos escrits i et donarà suggeriments per millorar la seva estructura, ortografia, paraules clau, i altres elements, així com els pot reescriure el mateix mantenint-ne l’essència, però utilitzant altres paraules. 

 

3. RESPOSTES AUTOMÀTIQUES

Una altra gran utilitat és la generació de respostes automàtiques pels formularis de contacte. Si reps consultes freqüents al teu web, pots utilitzar el ChatGPT per escriure respostes a les preguntes més comunes. Això t’ajudarà a millorar la satisfacció dels clients i a estalviar temps poder respondre de manera ràpida. 

 

4. PARAULES CLAU

Aquesta eina també pot ajudar-te a trobar paraules clau eficients i útils per introduir al contingut del teu web o xxss. Utilitzant les paraules adients, podràs millorar el teu posicionament en els cercadors i aconseguir més visibilitat per la teva marca.

 

5. ANÀLISI DE DADES

Finalment, el ChatGPT també pot ajudar-te a analitzar dades relacionades amb la teva pàgina. Pots proporcionar-li valors com el tràfic del lloc web, la taxa de rebots i altres indicadors de rendiment, i ell mateix et donarà suggeriments per millorar-los. 

 

Aquests són 5 dels múltiples usos que se li poden donar, però el ChatGPT ens obre les portes a una eina tan flexible, que us animem a provar i provar fins a descobrir-ne els límits. 

No podem acabar l’article però, sense recordar que, encara que la IA tingui unes habilitats sovint fins i tot envejables pels humans, és un producte creat per nosaltres i també s’equivoca. No podem fiar-nos de tot el que ens digui el ChatGPT, ni podem confiar-li les nostres tasques. Cal ser-ne conscients que es tracta d’una eina de suport, no la base de tot.

Vols que dissenyem
el teu web o botiga online
TOTALMENT GRATIS*?

Informa’t de com aconseguir-ho fent clic aquí!

VULL UN WEB O BOTIGA ONLINE GRATIS*