Contacta'ns Contacta'ns

Com obtenir imatges de qualitat per al teu web?

14 de maig de 2021

Avui volem parlar-te’n d’algunes, així com d’aspectes que cal que tinguis en compte a l’hora d‘utilitzar imatges, tant pel teu web com a les xarxes socials.

Has sentit a parlar dels drets d’autor? Són els que protegeixen les obres, en aquest cas, el seu tractament i difusió de les imatges, i defensen la propietat intel·lectual de la seva autoria. Què vol dir això? Doncs que no podem utilitzar qualsevol imatge que trobem a la xarxa sense el consentiment del seu creador/propietari. Cal conèixer les principals llicències:

Copyright: L’obra o creació (fotografia, vídeo o àudio) pertany totalment a l’autor o a qui aquest l’hagi cedit per a la seva explotació. Per poder fer-ne ús d’aquesta cal tenir el consentiment de l’autor i abonar-ne la quantitat corresponent, si s’escau. 

Copyleft: Les imatges es poden utilitzar fins on l’autor hagi autoritzat; el qual estableix les condicions segons la llicència assignada. Per exemple, les diverses llicències Creative Commons especifiquen si pots fer-ne ús per a fins comercials, reeditar la imatge o si cal que n’esmentis la seva autoria, entre d’altres. 

Domini públic: Obres que es poden fer servir amb total llibertat,  ja que l’autor les ha donat voluntàriament per al domini públic o perquè els drets d’autor han expirat (sempre esmentant-ne l’autoria).

Ara que ja les coneixes, et fem saber que existeix un gran ventall d’opcions per poder utilitzar imatges de qualitat, tant gratuïtes com de pagament:

Crea les teves pròpies fotografies

La millor opció per oferir continguts únics és contractant serveis de fotografia, ja que els professionals sabran captar la millor cara dels teus productes, serveis  i en definitiva de l’essència del teu projecte, fet que aportarà proximitat, confiança i diferenciació.

Bancs d’imatges gratuïts

A la xarxa trobaràs diverses plataformes per descarregar imatges gratuïtament en les quals no et caldrà ni registrar-te. La nostra recomanació és que no en facis un ús excessiu d’elles, ja que en ser gratuïtes tothom pot utilitzar-les. A eines com Pixabay, Pexels i Unsplash podràs descarregar imatges de gran qualitat de diferents temàtiques i mides, editar-les i inclús utilitzar-les per a fins comercials si així ho han especificat els autors. 

Bancs d’imatges de pagament 

Aquests tenen una oferta molt més àmplia de temàtiques i d’imatges (entre altre material gràfic) d’un mateix tema a comparació amb els anteriors, fet que et facilita la feina a l’hora de buscar una imatge que representi la personalitat de la teva marca; en definitiva, són més exclusius. Es paga per subscripció mensual/trimestral/anual o per nombre d’imatges descarregades. Shutterstock, iStock (de Getty Images) i Adobe Stock, són algunes de les moltes opcions que existeixen. Vols que dissenyem
el teu web o botiga online
TOTALMENT GRATIS*?

Informa’t de com aconseguir-ho fent clic aquí!

VULL UN WEB O BOTIGA ONLINE GRATIS*