Blog

Et portem les últimes tendències i novetats del món digital perquè estiguis al dia de l'evolució constant de les noves tecnologies.

La importància de tenir un web responsive

Consells  ·  Tendències  ·  15 de març del 2018

Ser responsive, és a dir, estar adaptat a dispositius mòbils, és un dels requisits que ha de tenir avui dia qualsevol web. El motiu és ben clar: millorar l’experiència de l’usuari i el posicionament a Google.

Si quan un potencial client entra al nostre web des d’un dispositiu mòbil, ja sigui un telèfon o una tauleta, en veu els continguts correctament i li facilitem la navegació és més probable que es quedi al nostre web i que ens acabi contactant o comprant els nostres productes o serveis.

A més, amb l’objectiu de satisfer els usuaris amb els resultats de cerca que mostra, Google prioritza els webs responsive donant-los-hi un millor posicionament i, alhora, penalitza els webs que no ho són fent-los baixar posicions.

En el cas que estiguem fent campanyes de Facebook Ads o de Google AdWords, també ens interessa que els anuncis es vegin bé en tots els formats de pantalla possibles.

Si ens preguntem quanta gent navega per internet amb dispositius mòbils, les següents dades parlen per si soles:

 • 7 de cada 10 persones busca informació a internet mitjançant el seu mòbil abans d’anar a un lloc i 3 de cada 10 persones que descobreixen la ubicació d’un negoci a Google hi van directament, mentre que un 61% busca primer més informació sobre aquell negoci a la xarxa.
 • El mobile commerce està creixent un 200% més ràpid que l’ecommerce a tot el món.
 • El 90% dels catalans prefereixen accedir a internet mitjançant un dispositiu mòbil que un ordinador.
 • Un 80% dels catalans cerca informació comercial al mòbil ja sigui per buscar dades de productes, per comparar preus o per conèixer l’opinió d’altres usuaris. Per tant, el dispositiu mòbil esdevé prescriptor en el procés de compra.
 • A Catalunya, el 98% dels usuaris de xarxes socials hi accedeixen des del mòbil i no oblidem que gran part del trànsit dels webs procedeix de les xarxes socials.

Encara dubtes de la importància de tenir el teu web adaptat a dispositius mòbils?

Què aporta Google My Business a les empreses?

Entrevistes amb experts  ·  5 de març del 2018

Tenir una fitxa del nostre negoci a Google My Business augmenta la visibilitat de la nostra empresa o marca en els resultats de Google locals. Per tant, Google My Business ens ajuda a atreure clients potencials, cosa que a tots ens interessa.

Per entendre com funciona Google My Business i quins avantatges ofereix a les empreses i marques, continueu llegint aquest article en què la Berta Gorgot, especialista en màrqueting digital de CESW, ens resol els dubtes més habituals sobre Google My Business.

Com és que la meva empresa té fitxa a Google My Business i no hi tinc accés?

Si no tenim accés a la fitxa de Google My Business de la nostra empresa pot ser per dos motius:

a) Que temps enrere Google hagués creat automàticament la fitxa de la nostra empresa a My Business amb la informació que trobava a la xarxa. Les fitxes que ja estan creades des de fa temps pel mateix cercador de Google són les fitxes automàtiques. Aquestes fitxes acostumen a tenir dades errònies, per exemple el número de telèfon o l'horari d'obertura. Podem identificar ràpidament les fitxes automàtiques perquè inclouen un missatge que diu "Aquest és el seu negoci?". És molt recomanable que totes les empreses recuperin la propietat de la seva fitxa My Business.

b) Que no es pugui accedir a una fitxa My Business perquè no recordem les dades d'accés o bé perquè aquella fitxa va ser creada per una persona que ja no treballa a l'empresa.

Com puc recuperar la propietat d’una fitxa de Google My Business?

Per recuperar la propietat d'una fitxa My Business, primer caldrà notificar-ho a Google i després s'haurà de seguir el procés que Google decideixi. Per a aquelles fitxes que són automàtiques, normalment Google envia per correu postal una carta amb un codi de verificació. Per a les fitxes que s'han creat des de comptes on no hi tenim accés, normalment Google s'assegura que el correu associat a la fitxa no té activitat i, en cas que així sigui, transfereix la propietat de la fitxa.

Per què és important tenir la propietat de la fitxa de Google My Business de la meva empresa?

Un dels principals motius pels quals és important recuperar la propietat de la fitxa My Business del nostre negoci és per tenir control de la informació que s'hi exposa: dades de contacte, fotografies, ressenyes, etc.

Quins requisits ha de tenir una empresa per poder crear una fitxa a Google My Business?

Les empreses que encaixen per tenir un perfil local de Google My Business són aquelles que compten amb una ubicació física important per al client potencial. Hi ha un altre tipus de fitxa My Business per a les empreses sense ubicació física o marques: les fitxes de marca.

Quines dades de la fitxa de Google My Business es poden personalitzar?

Hi ha una sèrie de camps de les fitxes My Business que es poden personalitzar: el nom, l'adreça física, els telèfons, la categoria, l’URL del web, els horaris, el marcador en el mapa.

Quins són els avantatges de la fitxa de Google My Business?

Les fitxes de Google My Business són la clau del SEO local per a empreses i marques. Això és així perquè les fitxes de Google My Business sempre apareixen quan un usuari fa una cerca de "nom d'empresa" + "ubicació". Per tant, aquestes fitxes faciliten el contacte entre l'usuari i l'empresa.

A més, tenir una fitxa de Google My Business significa que el nostre negoci apareix geolocalitzat a Google Maps.

I no oblidem les estadístiques que ens aporta, molt rellevants per als propietaris dels negocis, ja que permeten saber quin tipus de consumidor cerca la fitxa i de quina manera l'està trobant. Fins i tot podem saber quines accions fa l'usuari un cop arriba a la fitxa: trucada telefònica, indicacions a Maps, etc.

Nou servei de fotografia i vídeo aeri per al teu web

Novetats  ·  26 de gener del 2018

A Internet, igual que a la vida real, tot ens entra per la vista. Els webs han de ser impactants, atractius i originals. En aquest sentit, el paper de les imatges i els vídeos és fonamental. Per això t’oferim un nou servei de fotografia i vídeo amb dron.

Les imatges aèries, ja siguin fotografies o vídeo, sempre han meravellat l’ésser humà. Tenen un punt de màgia i de bellesa difícils d’explicar i capten la nostra atenció inevitablement. La proximitat, el grau de realitat, la confiança i I’interès que aporta un vídeo són més que evidents. I en termes de promoció de negocis i productes a Internet, el vídeo màrqueting és molt exitós:

 • El 70% d’usuaris prefereix els continguts audiovisuals perquè són més amens.
 • Els principals cercadors, especialment Google, afavoreixen el posicionament dels webs que tenen vídeos.

Et mostrem dos webs de Cap Empresa Sense Web que han contractat el nostre servei d’imatge i vídeo aeri i que l’han incorporat a la portada del seu web, fent-lo destacar de la competència:

 • Web de Caravan Indoor Park Empordà: un exclusiu pàrquing interior per a autocaravanes, caravanes i remolcs que utilitza el vídeo i la fotografia amb dron per mostrar les seves instal·lacions i ubicació, tant a la portada com en alguns apartats del menú.
 • Web de DormEstany: una casa rural per a estades i celebracions de grups que ha optat per la fotografia amb dron per mostrar la casa i el fabulós entorn on es troba, a tocar de l’estany de Banyoles.

Si vols un web que impacti i destaqui, aposta per la fotografia o el vídeo aeri!

Un 25% de les compres de Nadal es farà en línia

Consells  ·  21 de desembre del 2017

L’estudi “Navidades en un click” de la consultora Deloitte revela que a Espanya cada cop més consumidors fan les compres de Nadal per Internet i que el canal en línia s’imposa sobretot a l’hora de comprar productes d’oci i tecnologia.

Es preveu que durant la campanya de Nadal d’enguany cada llar espanyola inverteixi una mitjana de 633 € en compres, dels quals 153 € es gastaran en línia. De fet, les vendes en línia augmentaran gairebé un 11% respecte l’any passat, mentre que les vendes en botiga física només ho faran en un 1%.

Els principals avantatges de comprar en línia, segons indica l’estudi de Deloitte, són: conèixer l’opinió d’altres consumidors, la facilitat per comparar preus, trobar preus més ajustats, la disponibilitat per comprar en qualsevol moment i l’entrega a domicili. Això, unit a la manca de temps dels consumidors per desplaçar-se, també està afavorint les compres a través de dispositius mòbils.

Pel que fa als mètodes de pagament, els moneders digitals com Paypal, Apple Pay o Android Pay es consoliden com a primera opció a l’hora de fer pagaments en línia, seguits de les targetes de dèbit i de crèdit. Les targetes de crèdit, però, perden força probablement a causa de les dificultats econòmiques derivades de la crisi i la mala experiència dels espanyols amb els endeutaments.

Una altra dada interessant de l’estudi realitzat és que les compres nadalenques es fan cada cop amb més antelació. Tot i que un 33% de les compres de regals i menjar es duen a terme la primera quinzena de desembre, el mes de novembre concentra ja un 31% de les vendes de Nadal gràcies a la campanya del Black Friday.

10 Trucs per cercar millor a Google

Consells  ·  15 de novembre del 2017

Tots fem cerques a Google a diari i, en principi, és ben senzill: escrivim una paraula o frase i obtenim un munt de resultats, però sovint no són exactament el que busquem o ens perdem entre tanta informació.

Amb els següents trucs per cercar a Google podrem afinar molt més les cerques i aconseguir millors resultats.

1. Cerca exacta amb les cometes: si volem cercar una frase exacta, l’hem d’escriure entre cometes perquè Google ens mostri només resultats que tinguin totes aquelles paraules i en aquell ordre concret. També podem combinar l’ús de les cometes i d’altres paraules sense cometes en la mateixa cerca. Exemple: “cap empresa sense web” (només es mostren resultats amb aquesta combinació de paraules exacta).

2. Inclou o ignora paraules: afegint els símbols + o – davant d’una paraula, afegim o excloem aquesta paraula de la cerca. És molt útil quan cerquem una paraula molt comuna o amb diferents significats, perquè ens permet acotar els resultats. Exemple: blogs interessants -viatges (excloent la paraula “viatges” no ens mostra cap blog relacionat amb viatges i es mostren molts menys resultats).

3. Termes similars i sinònims: si ens interessa obtenir també resultats que incloguin sinònims de la paraula que hem cercat, només cal que li afegim el símbol de titlla ~ al davant. Exemple: bicicleta elèctrica ~barata (obtindrem resultats amb sinònims de la paraula “barata”, com ara “assequible” o “econòmica”).

4. Cercar dins d’un web concret: escrivint “Site:” seguit del domini que ens interessa, limitem la cerca només a aquell lloc web, com si es tractés d’un  cercador intern. Exemple: màrqueting site:capempresasenseweb.cat (només mostra aquelles pàgines del web www.capempresasenseweb.cat que inclouen la paraula “màrqueting”).

5. Cercar intervals: podem limitar una cerca a intervals numèrics, ja siguin dates, preus o d’altres xifres, posant dos punts seguits entre les dues xifres. Exemple: 2000..2017 si volem limitar una cerca a aquests anys o 150..300 si volem limitar-la a aquests preus.

6. Pàgines relacionades: escrivint “related:” seguit de l’URL podrem trobar pàgines que tinguin un contingut semblant a la que estem consultant. Aquest truc és molt útil quan no ens convenç com està plantejat o explicat el contingut d’un web i en volem trobar una altra que parli del mateix. Exemple: related:escapadarural.com

7. Obtenir definicions: per saber la definició d’una paraula, només cal que escrivim “define:” davant de la paraula en qüestió. Exemple: define:marketing.

8. El comodí: l’asterisc és el comodí de Google i quan el posem davant o darrera d’una paraula o en mig d’una frase, el substituirà per les paraules més populars i habituals de les cerques. És molt útil quan no sabem com completar una frase o quan volem que ens mostri diferents opcions. Exemple: La saviesa és filla de * (ens completarà la frase amb la paraula “experiència”, ja que es tracta d’una cèlebre frase de Leonardo Da Vinci).

9. Cercar per tipus de fitxer: si volem cercar només un tipus d’arxiu específic, per exemple, un PDF, escrivim “filetype:pdf” abans de la paraula o paraules de cerca i només ens mostrarà els resultats que siguin documents PDF. Exemple: filetype:pdf consells seo.

10. Al títol o al text: podem demanar a Google que faci la nostra cerca només als títols o textos d’un web, deixant de banda la resta de continguts (URL, imatges, enllaços, etc.). Només cal que posem “intitle” o “intext” davant de la cerca. Exemple: intitle:vacuna contra la grip.

Segur que posant en pràctica aquests trucs per cercar a Google, guanyaràs en rapidesa i eficàcia.

Descobreix els nostres nous serveis a la 56a Fira de Mostres de Girona!

Novetats  ·  27 d'octubre del 2017

Enguany serem a la Fira de Mostres de Girona presentant els nostres nous serveis de màrqueting de continguts, màrqueting digital i contingut multimèdia.

Ens hem proposat nous reptes que van més enllà del nostre lema “Cap Empresa Sense Web”. Volem ajudar-te a tenir un web viu i que es diferenciï de la resta, en definitiva, a treure-li profit. Per això t’oferim nous serveis addicionals dirigits a donar a conèixer el web, millorar-ne el posicionament i generar més conversions.

 • Màrqueting de continguts: tenir un contingut interessant i actualitzat és fonamental per atreure visites al nostre web i fidelitzar clients, però sabem que redactar continguts de qualitat amb una periodicitat regular no és fàcil. Els nostres paquets de creació de contingut en són la solució.
 • Màrqueting digital: per augmentar el trànsit de qualitat del nostre web i obtenir més conversions, hem de destacar sobre la competència. Amb un bon perfil a Google My Business, una gestió professional de les xarxes socials i una bona estratègia publicitària a Google, Facebook i Instagram ho aconseguirem.
 • Contingut multimèdia: tenir una imatge de marca professional, atractiva i creativa és bàsic per millorar la visibilitat del nostre web i transmetre confiança als clients potencials. Compta amb nosaltres per dissenyar el teu logotip, crear els teus perfils a les xarxes socials, i fer una sessió fotogràfica o un vídeo corporatiu, fins i tot, amb dron.

Ja ho saps, si vols conèixer més detalls dels nostres nous serveis, visita’ns a l’estand 153 B del Nivell 1 del Palau de Fires de Girona de 10 h a 20 h els dies 28, 29, 30 i 31 d’octubre i l’1 de novembre o bé contacta amb nosaltres.

Avantatges de fer publicitat amb Facebook Ads

Consells  ·  19 d'octubre del 2017

Facebook és la xarxa social per excel·lència. Per què no aprofitar-la per donar a conèixer la nostra marca, generar trànsit al nostre web o promocionar la venda de productes de la nostra botiga en línia?

A continuació t’expliquem els avantatges de fer campanyes publicitàries amb Facebook Ads:

 • Gran abast: Facebook és la xarxa social amb major nombre d’usuaris actius arreu del món. Les darreres xifres parlen d’uns 2.000 milions d’usuaris al mes. Per tant, és quasi segur que hi podem trobar clients potencials per al nostre negoci.
 • Segmentació avançada: gràcies a la informació que té Facebook dels seus usuaris, podem segmentar moltíssim el nostre públic objectiu, és a dir, podem acotar molt bé qui volem que vegi els nostres anuncis. Podem fer una segmentació geogràfica, demogràfica (sexe, edat, estudis o feina, etc.), segons interessos i aficions, en funció del dispositiu amb el qual es connecten a Facebook (mòbil, PC o tablet), etc.
 • Interacció i viralitat: l’alt nivell d’interactivitat és un dels punts forts de Facebook. Els usuaris poden fer “M’agrada” a l’anunci, el poden comentar i també compartir, donant-l’hi viralitat i ajudant-nos a arribar encara a més clients potencials.
 • Inversió baixa i flexibilitat: la inversió mínima per llançar campanyes publicitàries a Facebook és molt assequible i això fa que sigui una plataforma publicitària ideal per a petites i mitjanes empreses. Podem decidir quin import màxim volem gastar al dia i només paguem pels clics rebuts. A més, no hi ha un mínim de duració de les campanyes, poden ser dies o mesos, i podem modificar els anuncis si veiem que no estan funcionant com volem.
 • Anàlisi en temps real: Facebook ens permet gestionar els anuncis en temps real i veure el rendiment i l’impacte minut a minut, facilitant-nos informes detallats. Així podem optimitzar les campanyes perquè siguin cada cop més exitoses.

El contingut de qualitat és la clau de l’èxit d’un web

Consells  ·  26 de setembre del 2017

El lloc web és el pilar de la comunicació digital de les empreses i el seu objectiu és molt clar: aconseguir visites que es traduiran en clients i vendes. Però augmentar el tràfic del nostre lloc web no és tan fàcil. Hi ha diversos factors que hi intervenen i de tots ells n’hi ha un que és clau: el contingut.

Per què és important crear contingut de qualitat al web de la nostra empresa?

 • Millora el posicionament orgànic a Google (SEO), és a dir, ens ajuda a sortir en les primeres posicions dels resultats de cerca per paraula clau. Actualment, cinc dels deu factors SEO més influents estan directament relacionats amb el contingut del web i fan referència a actualitzar i publicar continguts nous amb una freqüència periòdica, així com crear textos que siguin prou extensos i que estiguin ben redactats, amb una gramàtica i una ortografia acurades. També és especialment important que els continguts que creem siguin originals i rellevants per al nostre públic, ja que Google penalitza els continguts duplicats.
 • Ajuda a fidelitzar clients. Publicar regularment contingut de qualitat i d’interès per als nostres clients fa que vulguin estar al dia de les nostres publicacions i, per tant, ajuda a fidelitzar-los amb la nostra empresa o marca. A més, dona prestigi a la marca i transmet confiança i fiabilitat al nostre públic objectiu.
 • Afavoreix tots els canals de màrqueting i contribueix a crear comunitat. Els nous continguts que creem al nostre lloc web es poden compartir amb els nostres clients i clients potencials mitjançant newsletters i també a les xarxes socials. D’aquesta manera propiciem la interacció amb els nostres públics i podem prendre el pols als seus interessos i saber què opinen de la nostra empresa.  

En definitiva, hem de mantenir viu i actualitzat el contingut del nostre web perquè aquest és el centre de l’estratègia digital de la nostra empresa.